Globale berichten in Moodle

Er zijn natuurlijk gevallen waarin je berichten wilt sturen naar de gebruikers van het leersysteem. Hier kan je standaard functie Stuur bericht voor gebruiken die je vindt onder Gebruikers in bulk beheren. Ook binnen een aantal Moodle templates zoals Essentials is er aan gedacht om een globaal bericht te kunnen sturen via de home page van je site.

Helaas is het zo dat deze twee functies niet altijd voldoende blijken te zijn. Je wil bijvoorbeeld dat de gebruikers een welkomstbericht krijgen als ze voor de eerste keer inloggen in het leersysteem of bij een bepaalde cursus. De plugin Global Message bied hiervoor de oplossing.

Met deze plugin kan je op basis van een aantal regels pop-up berichten instellen die getoond worden op basis van een aantal regels. Zo kan je bijvoorbeeld berichten instellen over:

• Tijdelijke downtime van de server;
• Welkomstberichten voor nieuwe gebruikers;
• Vakantie berichten;
• Aanpassingen in specifieke cursussen.

message

Om deze plugin werkend te krijgen is er echter wel een kleine aanpassing nodig in de gekozen template, dit is gelukkig goed gedocumenteerd in de REEDME.TXT van de plugin.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees