Avetica, Moodle Premium Partner

De release van Moodle 2.9

Netjes op tijd is vandaag de nieuwste Moodle versie beschikbaar gekomen, versie 2.9 alweer. Nu viel dit ook wel te verwachten, want het testen van alle nieuwe verbeteringen en bugfixes verliep voorspoedig.

De afgelopen weken hebben wij hier intern met enige regelmaat naar deze nieuwe versie gekeken en telkens klonk de opmerking dat er niet veel nieuwe functionaliteit in zit. Wel zijn veel zaken met betrekking tot navigatie en gebruikersvriendelijkheid verder doorgevoerd.

Het aantal berichten in de vooruitblik die we altijd doen voor een nieuwe release, was ook erg laag (zie ook de release notes). Ik vind het zelf jammer dat de Outcomes 2.0 (competentiemanagement) en de Survey module (nieuwe feedbackmodule) nog steeds niet is doorontwikkeld en beschikbaar gekomen.

Met de release van Moodle 2.9 is ook versie 2.8.6 en 2.7.8 en 2.6.11 uitgekomen. Belangrijk om te weten is dat bij versie 2.7 alleen beveiligingsissues worden opgelost en dat versie 2.6 helemaal niet meer wordt ondersteund.

Bekijk de highlights van Moodle 2.9 in onderstaande video. De download van deze nieuwe Moodle versie staat op de bekende plaats.

 

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?