De release van Moodle 2.9

Netjes op tijd is vandaag de nieuwste Moodle versie beschikbaar gekomen, versie 2.9 alweer. Nu viel dit ook wel te verwachten, want het testen van alle nieuwe verbeteringen en bugfixes verliep voorspoedig.

De afgelopen weken hebben wij hier intern met enige regelmaat naar deze nieuwe versie gekeken en telkens klonk de opmerking dat er niet veel nieuwe functionaliteit in zit. Wel zijn veel zaken met betrekking tot navigatie en gebruikersvriendelijkheid verder doorgevoerd.

Het aantal berichten in de vooruitblik die we altijd doen voor een nieuwe release, was ook erg laag (zie ook de release notes). Ik vind het zelf jammer dat de Outcomes 2.0 (competentiemanagement) en de Survey module (nieuwe feedbackmodule) nog steeds niet is doorontwikkeld en beschikbaar gekomen.

Met de release van Moodle 2.9 is ook versie 2.8.6 en 2.7.8 en 2.6.11 uitgekomen. Belangrijk om te weten is dat bij versie 2.7 alleen beveiligingsissues worden opgelost en dat versie 2.6 helemaal niet meer wordt ondersteund.

Bekijk de highlights van Moodle 2.9 in onderstaande video. De download van deze nieuwe Moodle versie staat op de bekende plaats.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees