Groei van Moodle volgens Google

Dat Moodle maar blijft doorgroeien, zal niemand verbazen. De flexibiliteit, de vele krachtige functies en extra plugins en een goede onderwijskundige basis zijn oorzaken van deze groei. Nu is het wat lastig om het aantal Moodle sites te meten, want iedereen mag dit open source leermanagementsysteem downloaden en installeren. Er is geen verplichte registratie van je Moodle site (zie het aantal wel geregistreerde sites uit Nederland en België), dus inzicht krijgen in de groei van Moodle kan door enquêtes en onderzoeken (zoals recent nog deze).

Maar we kunnen ook gebruik maken van Google Search Trend. Daar kan je goed het zoekgedrag zien over de afgelopen jaren, zowel wereldwijd als in Nederland. De getallen in de grafiek geven het percentage weer ten opzichte van het hoogste punt in de grafiek.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees