Moodle aan kop in gebruikersonderzoek naar leermanagementsystemen

  • Moodle tips
  • >
  • Moodle aan kop in gebruikersonderzoek naar leermanagementsystemen

Het Amerikaanse bedrijf Capterra is gespecialiseerd in het zoeken naar de juiste software voor iedere organisatie. Ook dit jaar hebben ze een uitgebreid gebruikersonderzoek gedaan naar leermanagementsystemen (LMS). Waarom doet zo’n bedrijf onderzoek naar leermanagementsystemen, hebben ze niks beters te doen? Nou, de markt voor leermanagementsystemen stijgt naar zo’n 7 à 8 miljard in 2018, dus serieus genoeg voor een jaarlijks terugkerend onderzoek.

De meerendeel van de respondenten komt overigens uit Amerika en Canada en het is interessant wat zich daar afspeelt. Ik beperk me hier tot een paar opvallende zaken, een uitgebreider verslag kan je hier lezen.

Het leukste om natuurlijk te melden is dat Moodle flink aan kop gaat bij de vraag welke LMS software wordt gebruikt. Met 14% is er een duidelijke voorsprong op de nummer 2 SumTotal Systems (8%) en Blackboard (7%). Uit de enquete blijkt overigens dat er honderden verschillende leermanagementsystemen die gebruikt worden zijn ingevuld.

Capterra Research 2015 LMS Software

Er is ook gevraagd naar welke functies veel gebruikt worden en welke functies respondenten graag zouden willen zien in hun eigen LMS. Gelukkig zijn de genoemde functies geen probleem voor Moodle en een aantal aanvullende plugins. Lees bijvoorbeeld alle berichten over de mogelijkheden van gamification of social learning in Moodle.

Capterra Research 2015 LMS features

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees