Eenvoudiger beheer Moodle cursussen en gebruikers

  • Moodle tips
  • >
  • Eenvoudiger beheer Moodle cursussen en gebruikers

Op één scherm cursussen en gebruikers beheren

Wanneer je in Moodle in een paar cursussen wat instellingen wil aanpassen of één gebruiker wil toevoegen aan meerdere cursussen, ben je veel heen en weer aan het klikken. Je klikt eerst op cursus 1, vervolgens klik je op aangemelde gebruikers. Je gaat weer terug naar categorie- en cursusmanagement om de gebruikers van de andere cursus te bekijken  De kernfunctionaliteit van Moodle heeft geen handig overzicht waar je cursussen en gebruikers op één scherm ziet. 

Gelukkig hebben medewerkers van de Technische Universität Darmstadt de plugin Supporter gemaakt die het leven van een beheerder net iets makkelijker maakt.

Cursus- en gebruikeroverzicht

Aan de linkerkant zie je de cursussen en categorieën, aan de rechterkant de gebruikers. Door middel van de zoekfunctie zoek je snel cursussen of gebruikers op.

Cursusdetails

Wanneer je klikt op de naam van een cursus, vouwt er een scherm open met de informatie over deze cursus. Je kunt hier eenvoudig de aangemelde gebruikers zien, welke activiteiten de cursus bevat en welke aanmeldingsmethodes je gebruikt. Ook kom je met één klik bijvoorbeeld op het scherm om gebruikers aan te melden. 

Gebruikersdetails

Dit werkt hetzelfde als je gebruikers wilt bekijken. Klik op de naam van een gebruiker en een informatiescherm over die gebruikt vouwt open. Vanuit hier kun je zien, waarvoor de gebruiker is aangemeld, wijzigingen in het profiel aanbrengen of de gebruiker verwijderen.

Cursus- en gebruikersdetails geopend

Je blijft op hetzelfde overzichtsscherm. Je hoeft dus niet eerst terug naar cursusmanagement of de lijst met gebruikers te gaan. Als je iets wilt wijzigen, opent dit scherm zich in een nieuw tabblad, waardoor het overzichtsscherm van Support open blijft staan. Hierdoor blijf je het overzicht houden.

Moodle Workplace

Wanneer je met Moodle Workplace werkt is het altijd goed om te kijken of plugins geschikt zijn voor die versie. De meeste plugins zullen wel werken maar zijn bijvoorbeeld niet geschikt gemaakt voor de functionaliteit van ‘Multi-tenancy‘ in Workplace. Dat is ook het geval bij deze Supporter plugin. De plugin komt in Moodle Workplace beschikbaar voor een sitebeheerder maar bijvoorbeeld niet voor een tenant beheerder. Voor de overkoepelende sitebeheerder kan het alsnog een nuttige plugin zijn.

Conclusie

Een mooie en nuttige plugin die twee veelgebruikte zaken mooi combineert in één overzicht en zo veel tijd bespaard.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees