De Moodle test activiteit kent al langer de mogelijkheid om een ’tijdslimiet’ toe te voegen. Een gebruiker krijgt dan bijvoorbeeld 15 minuten om de test te maken. Deze optie is nu ook beschikbaar voor de opdracht activiteit.
Nieuwe instelling opdracht
De optie om bij een opdracht met een tijdslimiet te werken is in één van de laatste Moodle versies toegevoegd maar heeft weinig aandacht gekregen. Het is een instelling die door de sitebeheerder van jouw Moodle site moet worden aangezet. Je doet dat via Sitebeheer / Plugins / Activiteitenmodules / Opdracht. Zodra de instelling daar is aangezet is de functie beschikbaar in elke opdracht.
Tijdslimiet versus inlevermoment
Hieronder zie je de instelling in een specifieke opdracht. De tijdslimiet bepaalt hoe lang je mag doen over het daadwerkelijk werken in de opdracht. Persoonlijk denk ik dat de tijdslimiet alleen toegevoegde waarde heeft indien je een opdracht inzet met het inzendingstype ‘Online tekst’. De gebruiker moet zijn verslag of reflectie dan rechtstreeks in Moodle invoeren en heeft daar dan dus een beperkte tijd voor. Nadat de tijdslimiet is verstreken geldt alsnog de termijn voor inleveren maar kan er dus niet meer inhoudelijk aan worden gewerkt. Wanneer je vraagt om een bestand te uploaden voegt dit allemaal niet zoveel toe naar mijn idee.
Melding aan de gebruiker
De gebruiker krijgt een melding waarin staat wat de tijdslimiet is en ziet een timer met de resterende tijd. Ook heet de knop nu ‘Opdracht starten’ in plaats van ‘Inzending toevoegen’.
Conclusie
Ik weet niet direct of dit een veelgebruikte functie gaat zijn en zoek ook nog een beetje naar de toepassing. Lees graag wat jij van deze nieuwe functie vindt?
Peter werkt sinds 2008 met Moodle. Sinds 2011 in de rol van Moodle consultant bij Avetica. In deze rol begeleidt hij de implementatie van grotere Moodle projecten. Het trainen van nieuwe Moodle gebruikers is één van de aspecten die hij daarin het leukst vindt. Peter is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn gedegen kennis van alle mogelijkheden die Moodle heeft. Peter schrijft zeer regelmatig blogs op deze site. Hij verdiept zich daarvoor in alles wat er in de community gebeurt en welke interessante plugins er verschijnen.
Sinds 2008 heeft Peter alle Nederlandstalige MoodleMoots bijgewoond. Ook was hij aanwezig op alle Global MoodleMoots alsmede enkele in het Verenigd Koninkrijk die gezien worden als voorloper van de Global MoodleMoots.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.