Standard & Rolling releases bij Moodle Workplace. Hoe zit dat?

  • Moodle tips
  • >
  • Standard & Rolling releases bij Moodle Workplace. Hoe zit dat?

Releasebeleid van Moodle

Moodle hanteert een strak releasebeleid. Elke twee maanden komt er een minor release (update) uit van Moodle LMS met bugfixes, oplossingen voor beveiligingsissues en kleine verbeteringen. Twee keer per jaar komt er een major release (upgrade) uit waarbij nieuwe functionaliteit is toegevoegd. Zie voor meer informatie de releasekalender.

Een paar weken na een nieuwe minor of major versie komt ook de nieuwe versie van Moodle Workplace beschikbaar. Deze enterprise versie is gebouwd op Moodle LMS en alle aanpassingen in LMS zijn ook beschikbaar in Workplace.

Standard & Rolling releases

Er wordt hard gewerkt aan Moodle Workplace om de bestaande functionaliteit verder uit te breiden. Bijna in elke nieuwe versie krijgen onze klanten weer extra mogelijkheden. Dit is aan de ene kant heel mooi, maar aan de andere kant wil je weten dat na het installeren van een update de leeromgeving nog steeds goed werkt. Om de twee maanden een complete testprocedure doorlopen bleek teveel van het goede voor veel van onze klanten. Deze feedback is teruggegeven aan het ontwikkelteam van Moodle Workplace en het bleek dat meerdere Moodle Premium Partners deze feedback hadden gegeven. De oplossing was het uitbrengen van twee versies, de standard en een rolling release.

De standard release van Moodle Workplace bevat alleen bugfixes, oplossingen voor beveiligingsissues en kleine verbeteringen. In de rolling release zijn ook verbeteringen en nieuwe functionaliteit opgenomen. Bij elke nieuwe major release worden standard en rolling weer gelijk getrokken.

Rolling releases with Moodle Workplace

Wat doet Avetica?

Ons beleid is om de standard releases te gebruiken zodat de impact op de Moodle site na een update zo klein mogelijk is. Alleen op verzoek installeert Avetica de rolling release tot het moment van upgrade, daarna schakelen we over naar de standard release.

Heb je een bepaalde nieuwe functionaliteit van Moodle Workplace echt snel nodig, neem dan contact met ons op. In onze volgende blog zullen we de nieuwe functionaliteit van versie 4.1.2 bespreken.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees