In standaard Moodle zie je aan de bovenkant van de pagina iconen voor meldingen en berichten.
Eigen iconen
Met de plugin ‘Navbar plus‘ kun je ook eigen iconen toevoegen op die plek. Je kunt daar bijvoorbeeld een icoon maken dat verwijst naar onze Avetica blogs.
Of een icoon met een directe link naar de Moodle documentatie pagina.
Eenvoudig zelf maken
Na installatie van de plugin kun je heel eenvoudig je eigen items maken. In onderstaand voorbeeld zie je dat dit begint met het aanduiden welk FontAwesome icoon je wilt gebruiken. Deze codes zijn te vinden via de link die in de plugin zit. Na de invoer van het zogenaamde ‘pipe’-teken kun je de link invoeren gevolgd door de naam. In het voorbeeld hieronder zie je vervolgens twee pipe tekens. Daar tussen kun je eventueel een taalcode kwijt zodat je een item kunt maken voor verschillende talen. De laatste aanduiding ’true’ geeft aan of de link achter het icoon in een nieuw venster moet openen.
Er kan ook een code toegevoegd worden waarmee je de iconen kan verbergen op kleinere devices.
Er is ook speciaal vinkje waarmee je een icoon kunt tonen om ‘Rondleidingen / User tours’ opnieuw te starten. Dat zet Moodle standaard onderin de footer en wordt vaak slecht gevonden.
Verschil met eigen menu items
In standaard Moodle kun je ook al eigen (tekstuele) menu items maken die ook in de header tonen. Deze items verdwijnen echter op kleinere schermen of tonen bij een kleiner scherm op een plek waar ze niet heel logisch zijn. Navbar plus geeft je een nieuwe mogelijkheid om extra informatie te plaatsen.
Peter werkt sinds 2008 met Moodle. Sinds 2011 in de rol van Moodle consultant bij Avetica. In deze rol begeleidt hij de implementatie van grotere Moodle projecten. Het trainen van nieuwe Moodle gebruikers is één van de aspecten die hij daarin het leukst vindt. Peter is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn gedegen kennis van alle mogelijkheden die Moodle heeft. Peter schrijft zeer regelmatig blogs op deze site. Hij verdiept zich daarvoor in alles wat er in de community gebeurt en welke interessante plugins er verschijnen.
Sinds 2008 heeft Peter alle Nederlandstalige MoodleMoots bijgewoond. Ook was hij aanwezig op alle Global MoodleMoots alsmede enkele in het Verenigd Koninkrijk die gezien worden als voorloper van de Global MoodleMoots.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.