Wat is een cursusformat?
Een cursusformat bepaalt hoe een Moodle cursus eruitziet. Denk bijvoorbeeld aan het populaire Tegel (Tiles) format waarbij de onderdelen tonen als tegels.
Onetopic format
Ook vrij veel gebruikt is het ‘Onetopic‘ format. Topic is het Engelse woord voor wat in je Nederlandse Moodle site ‘onderwerp’ of ‘sectie’ heet. Dit format heet ‘Onetopic’ omdat je alleen de inhoud van 1 topic tegelijk ziet. Onetopic doet dat door van alle topics een ‘Tab’ te maken waarbij het ook mogelijk is om met subtabs te werken.
Nieuwe optie weergave Tabs
In een recente versie van de plugin vond ik een nieuwe optie onder ‘Tabs view’. Deze optie heet ‘Vertically’ en toont de ‘hoofd’ Tabs aan de linkerzijde in plaats van bovenaan.
Met deze nieuwe optie heb ik al een aantal klanten blij kunnen maken omdat het net iets rustiger oogt dan de tabs die onder elkaar tonen. Ook voor gebruikers werkt het vrij intuïtief!
Overstappen vanuit een ander cursusformat
Omdat Moodle open source is kun je altijd overstappen naar een andere hostingpartij. Wij verwelkomden een klant die gebruik maakte van een cursusformat wat niet werd meegeleverd bij de overstap. Wanneer we die cursussen openden toonde 1 hele grote lijst met allemaal secties wat niet wenselijk was. Onetopic met bovenstaande setting gaf de oplossing aangezien we toen nagenoeg de weergave hadden die zij gewend waren. Alle secties die een subtab moesten zijn moesten we alleen instellen als ‘Child of previous tab’.
Hulp nodig?
Niet tevreden over de weergave van je huidige cursussen? Er zijn veel cursusformats als plugin terug te vinden. Sommige spreken voor zich en andere hebben iets meer configuratie of styling nodig. Wij helpen je graag bij je overstap!
Peter werkt sinds 2008 met Moodle. Sinds 2011 in de rol van Moodle consultant bij Avetica. In deze rol begeleidt hij de implementatie van grotere Moodle projecten. Het trainen van nieuwe Moodle gebruikers is één van de aspecten die hij daarin het leukst vindt. Peter is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn gedegen kennis van alle mogelijkheden die Moodle heeft. Peter schrijft zeer regelmatig blogs op deze site. Hij verdiept zich daarvoor in alles wat er in de community gebeurt en welke interessante plugins er verschijnen.
Sinds 2008 heeft Peter alle Nederlandstalige MoodleMoots bijgewoond. Ook was hij aanwezig op alle Global MoodleMoots alsmede enkele in het Verenigd Koninkrijk die gezien worden als voorloper van de Global MoodleMoots.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.