Alternatieven voor SCORM (8): Maak interactieve oefeningen met Bookwidgets

  • Moodle tips
  • >
  • Alternatieven voor SCORM (8): Maak interactieve oefeningen met Bookwidgets

Bookwidgets interessant alternatief voor interactieve SCORM’s

BookWidgets is een platform waarmee docenten leuke interactieve oefeningen kunnen maken die geïntegreerd zijn op tablets en computers. Interactieve grafieken, dynamische werkblaadjes, volledig automatisch verbeterde oefeningen en toetsen, puzzels, …
BookWidgets heeft een bibliotheek van meer dan 40 apps die gebruikers kunnen kiezen en aanpassen. BookWidgets biedt je een sjabloon aan, jij vult deze in met jouw eigen inhoud, en zet het resultaat in jouw cursus. Bovendien heb je hier helemaal geen technologische achtergrond voor nodig.

BookWidgets gelooft dat docenten met behulp van mobiele technologie voor een beter leerproces kunnen zorgen, aangepast aan de noden van elke cursist. Door tablets en andere toestellen te gebruiken in het klaslokaal veranderen saaie lessen in interactieve en meer levensechte leermomenten. Dit zorgt voor meer gemotiveerde cursisten, gepersonaliseerde leertrajecten en een succesvollere leerervaring.

Wat kun je doen met BookWidgets?

De mogelijkheden van BookWidgets zijn bijna eindeloos. Aangezien BookWidgets de tool aanbiedt, en docenten en cursusbouwers vrij laat werken aan de inhoud, kun je met jouw inhoud zo ver gaan als je wil.

Lesgeven, oefenen en herhalen kan op een leuke manier met woordzoekers, kruiswoordraadsels en bingokaarten. Educatieve spelletjes die je in een handomdraai in elkaar steekt. En vergis je niet, ook volwassenen houden af en toe van een educatieve hersenkraker of spelletje. Als taaldocent geef je bv. gewoon een woordenlijst in, waaruit dan automatisch op enkele seconden tijd mini-apps gemaakt worden die rond deze woordenlijst werken. Deze apps kunnen door de cursisten gebruikt worden op eender welke tablet of PC. Bovendien zijn we tegenwoordig moeilijk van die toestellen weg te slaan.

Heb je zelf wat nood aan inspiratie? Neem dan een kijkje in de widgetbibliotheek van BookWidgets en deze inspiratiepost. Daar vind je voorbeelden die je helemaal naar jouw hand kunt zetten. Leren en oefenen op eigen tempo

Of het nu gaat om kleine oefeningen als aanvulling op het handboek, volledige lessen, of uitgebreide webquests, met BookWidgets heb je eindelijk de tools in handen om onderwijs op maat te leveren. Combineer bronnen, tekst, video, quizzes en interactieve widgets waarmee cursisten op eigen tempo kunnen leren en oefenen. Kijk maar eens naar deze webquest.

Automatisch verbeteren

Omdat de oefeningen uitgevoerd worden op tablets, computers of smartphones, kunnen ze automatisch verbeterd worden. Hierdoor weten cursisten onmiddellijk wat ze fout doen, waardoor ze veel sneller leren.

Instuderen wordt veel efficiënter als een algoritme bijhoudt wat een cursist wél en nog niet goed kent. De adaptieve oefening laat cursisten daardoor meer oefenen op wat nog niet voldoende gekend is, terwijl het ook af en toe de reeds verwerkte stof herhaalt zodat die niet vergeten wordt. Op die manier krijgt iedere leerling een oefening op maat, zonder dat daarvoor extra werk nodig is van de docent.

Leerlingvolgsysteem

Docenten kunnen via een volgsysteem in BookWidgets het werk en de vooruitgang van cursisten bekijken en er feedback op geven. De cursisten ontvangen deze feedback via mail. De punten worden op hun beurt weer automatisch aangepast in Moodle. Daarmee is de cirkel rond: docenten kunnen oefeningen maken en uitdelen in Moodle, cursisten lossen de oefeningen op en sturen hun resultaten naar hun leerkracht, die op zijn beurt evalueert en feedback terugstuurt.

De drie grote voordelen van BookWidgets

  • Kostenbesparing: Met BookWidgets maak je toetsen, taken en oefeningen volledig digitaal. Cursisten maken de oefeningen op een tablet of PC, wat printen op papier verleden tijd maakt. Tienduizenden fotokopieën per jaar minder, da’s goed voor het milieu én de portemonnee.
  • Tijdsbesparing: Door de automatische verbetering van toetsen en taken valt 80% van je verbeterwerk weg. Die tijd kun je gebruiken om leerlingen te begeleiden, motiveren, coachen… Veel nuttiger, toch
  • Motivatie: Cursisten die juichen als ze taken krijgen? Het kan als die taken BookWidgets zijn! En wat is er nu motiverender voor een docent dan gemotiveerde cursisten?

BookWidgets wordt via LTI eenvoudig geïntegreerd in Moodle.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees