Dynamische content in Moodle met filtercodes

Filtercodes

Deze week heb ik een webinar verzorgd over dynamische content in Moodle. Dit webinar werd gevolgd door ruim 60 personen. Heb je deze gemist, kan je deze alsnog terugkijken. Een groot gedeelte van dit webinar stond in het teken van dynamische content met gebruik van de community plugin FilterCodes. Ik heb een aantal voorbeelden gebruikt die ik hier wil delen.

Content personaliseren

In de meeste e-learningmodules die je opstart zal je niet snel bij je naam worden aangesproken. Toch is personaliseren makkelijk te regelen. Neem nu een HTML blok wat op je eigen dashboard staat als je net bent ingelogd. Je naam staat in Moodle en is te gebruiken om het dashboard wat persoonlijker te maken. Je wordt aangesproken bij je voornaam wat een sterkere betrokkenheid geeft.

Content tonen op basis je rol in Moodle

Je kunt op basis van een rol bepaalde content in een cursus. Probeer maar uit met de rollen admin, teacher of student.

Extra informatie en helpteksten tonen als performance support

Niet alle informatie en helpteksten wil je direct tonen aan de deelnemers. Je wilt de gelegenheid geven aan de deelnemers om deze extra informatie of helpteksten te lezen wanneer zij dat willen. Met FilterCodes kan je zo regelen.

Interne notities tonen in de editmodus

Je hebt van die situaties dat je graag een toelichting geeft op de content, maar die alleen zichtbaar is voor mededocenten. Met {note} kan je een interne notities maken bij je content.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees