Moodle eigen profielvelden met opmaak

In standaard Moodle kun je als beheerder profielvelden toevoegen via Sitebeheer / Gebruikers / Profielvelden. Je kunt zo extra velden aanmaken die bijvoorbeeld door een nieuwe gebruiker ingevuld moeten worden bij het aanmaken van een account. Ook kunnen het velden zijn die je vult via een bulkload of extern systeem en waarmee je weer slimme dingen kunt doen zoals bijvoorbeeld toevoegen aan cursussen op basis van waardes in die profielvelden.

Standaard heb je de keuze uit de velden:

  • Datum/tijd
  • Rolmenu (met opties)
  • Selectievakje
  • Tekstinvoer (alleen tekst)
  • Tekstzone (tekst inclusief editor)

Hierboven zie je ook de optie ‘Masked field’. Deze krijg je erbij na de installatie van de gelijknamige plugin. Met een ‘mask’ kun je bepalen in welke opmaak de ingevoerde gegevens worden opgeslagen. Zo kun je voor een veld waarin een datum komt te staan de opmaak ’00-00-0000′ opnemen waardoor de gebruiker ziet hoe de datum ingevoerd moet worden. Voor een mobiel nummer kan dat ‘(00)-00 00 00 00’ zijn. Het lijkt erop dat je met , – () en / tekens kan werken.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees