MoodleCloud breidt capaciteit uit

De impact van het coronavirus heeft ook tot gevolg dat MoodleCloud haar capaciteit moet uitbreiden. Organisaties en scholen moeten nu zorgen dat hun klassikale trainingen en lessen online komen te staan. En uiteraard wordt dan ook veel gekeken naar Moodle als krachtige en flexibele leeromgeving.

Hosting op MoodleCloud

MoodleCloud is de eigen hostingoplossing van Moodle. Heb je tijdelijk een Moodle site nodig of wil je Moodle eerst uitproberen, dan is dit een prima start. Er is een gratis pakket waarmee je met maximaal 50 gebruikers en maximaal 200 Mb al kan beginnen met online leren. Dit pakket heeft zelfs BigBlueButton zodat je virtual classrooms kan faciliteren! Er zijn uiteraard wel beperkingen zoals geen backups en maximaal 10 personen per sessie van BigBlueButton.

Toename van 30%

De afgelopen week is er een toename geweest van 30% van het aantal Moodle sites en dat heeft zijn impact op de performance van de sites en de reactietijden van de supportdesk. Moodle HQ werkt hier hard aan om de capaciteit uit te breiden, met name op de databaseservers. Dat komt ons bekend voor, want wij werken nu aan uitbreiding van de capaciteit van onze private cloud. Wij willen ook voorbereid zijn op de (nabije) toekomst.

Overstap naar Moodle Partner

De afgelopen weken krijgt Avetica meerdere vragen van Moodle gebruikers die nu bij MoodleCloud hun site hebben, maar een overstap willen naar een Moodle Partner. Er zijn aantal redenen om zo’n overstap te willen:

  1. MoodleCloud werkt nu te langzaam en zo’n ervaring moet je niet willen als aanbieder van online cursussen
  2. MoodleCloud is te beperkt en men wil zelf bepalen welke community plugins geïnstalleerd moeten zijn
  3. Men wil een thema in de huisstijl van de eigen organisatie omdat de Moodle site ook een marketinguiting is
  4. Men wil (Nederlandstalige) training, advies en ondersteuning krijgen van professionele Moodle consultants

Avetica is er klaar voor

Staat uw Moodle site nu bij MoodleCloud en overweegt u ook een overstap naar Avetica als gecertificeerde Moodle Partner? Neem dan contact op met onze salesteam. Wij kunnen en willen snel schakelen om te zorgen dat uw e-learningmodules zorgeloos te volgen zijn door uw deelnemers.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees