Moodle Advent kalender

Voor wie niet bekend is met een Advent kalender, dat is een kalender met vakjes van 1 december tot en met Kerst. Je mag per dag 1 vakje open maken waar dan meestal een chocolade figuurtje achter te vinden is.

Catalyst, de Moodle partner die opereert in Nieuw Zeeland, Australië en het Verenigd Koninkrijk, heeft een Moodle Advent kalender gemaakt. Je kunt elke dag een vakje openen met een Moodle tip. Je krijgt dus elke dag wat lekkers!

De kalender is gemaakt met het cursusformat ‘Tiles‘ waar elke sectie een tegel wordt waar je een afbeelding aan kunt toevoegen. De secties zijn qua toegang beperkt op datum waarbij elke dag een nieuwe sectie / tegel beschikbaar komt. Niet alleen een creatieve manier om met Moodle om te gaan maar ook achter elk vakje nuttige en interessante Moodle tips.

Achter dag 9 een bijdrage van de Nederlandse Moodle ontwikkelaar Luuk Verhoeven die de Moodle Commander plugin gemaakt heeft. Met deze plugin kun je sneller door je omgeving navigeren met gebruik van je toetsenbord en pijltjestoetsen.

Fijne adventsperiode gewenst!