Moodle 3.9 krijgt Long Term Support (LTS)

Het was te verwachten, maar ondertussen is duidelijk dat Moodle 3.9 die pas in mei 2020 uitkomt, een Long Term Support (LTS) versie wordt. Een LTS-versie krijgt drie jaar lang support met onder andere beveiligingsupdates. Een normale versie zoals 3.6 of 3.7 krijgt 1,5 jaar support.

Versie 2.7, 3.1 en 3.5 waren ook LTS-versies. Wie nu Moodle 3.5 heeft zit tot mei 2021 nog goed qua support. Maar je moet wel zorgen dat je vóór het afgelopen van het support van versie 3.5 al bent overgestapt naar bijvoorbeeld versie 3.9.

Veel klanten van ons ‘springen’ van LTS-versie naar LTS-versie, dus van 3.1 naar 3.5 en straks naar 3.9. Vanaf mei 2020 kan de upgrade alvast gepland en gerealiseerd gaan worden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 494 andere abonnees
Hand-click.svg

Moodlemoot 2023

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?