Het gebruik van LTI blijft sterk stijgen en terecht. Wat is LTI toch een handige tool om snel en veilig een leerobject wat ergens in de wereld gehost wordt in jouw LMS te krijgen. En inclusief authenticatie en SSO! Hoe makkelijk wil je het hebben. Wij hebben zelfs klanten die hun businessmodel hebben gebouwd op het principe van LTI. Raar eigenlijk dat een paar grote LMS-en zoals Successfactors nog steeds niet LTI ondersteunen…
Ook worden steeds meer leermateriaal ontsloten via LTI. Bekijk maar eens dit aanbod op EduAppCenter.
Maar meer gebruik van LTI betekent ook meer supportvragen over LTI. Met het instellen van een unieke url en secred key zou je klaar moeten zijn. Toch lukt het niet altijd en dan is de vraag: ligt het aan de consumerkant of aan de kant van de provider?
Een tool die wij zelf vaak gebruiken is de IMS LTI Tool Consumer emulator. De pagina ziet er nog wat oudbollig uit, maar het werkt prima. Enig nadeel is dat je alleen de consumerkant kan testen. Sinds kort is er een nieuwe versie van deze tool waarmee je ook de provider kan testen. Deze pagina ziet er meer van deze tijd uit en heeft een uitgebreide helpfunctie.
Meer weten over LTI? Lees dan onze berichten over LTI en ga vooral zelf aan de slag met LTI in Moodle. Start met het bekijken van onderstaand filmpje hoe je een cursus kan publiceren met LTI.
Arnout is meer dan alleen de directeur van Avetica; hij is een echte Moodlelaar. Zijn passie voor digitaal leren en zijn drive om organisaties te helpen groeien, zijn de drijfveren achter zijn werk. Arnout is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn pragmatische aanpak en zijn vermogen om complexe zaken op een begrijpelijke manier uit te leggen.
Hij heeft alle Nederlandstalige MoodleMoots bezocht die sinds 2005 werden georganiseerd waar hij ook vaak zijn kennis deelde. Door zijn familie wordt hij vaak ‘Mister Moodle’ genoemd.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.