Vooruitblik Moodle 3.6 en 3.7

De afgelopen dagen vond de MoodleMoot Australië 2018 plaats. Via twitter en de hashtag #MootAU18 kon je het op afstand volgen. Martin Dougiamas presenteerde een aantal sessie waaronder de vooruitblik naar Moodle 3.6 en 3.7. In november verschijnt 3.6, en 3.7 staat op de planning voor mei 2019. Misschien ben je nog maar net gewend aan 3.5 maar hier alvast de belangrijkste punten voor de twee releases.

Moodle 3.6 (november 2018)

  • Groepsberichten met verbeterde interface
  • Verbeterd dashboard en cursus overzicht
  • Feedback geven met gebruik van audio en video
  • Verbeteringen in interface voor gebruikers met visuele handicap
  • Meer privacy verbeteringen
  • Verbeteringen aan de quiz analyse tool (ingebracht door de Moodle User Association)
  • Verbeterde standaarden voor support

Moodle 3.7 (mei 2019)

Onderstaande punten staan nog niet vast maar lijken een goede kans te maken om in 3.7 te verschijnen.

  • Nieuwe standaard voor updates activiteiten
  • Verbeteringen in Boost (Moodle standaard thema)
  • H5P integratie in de core software

Foto: @anitsirk

H5P in core

Van de laatste worden wij heel enthousiast! H5P is een vast onderdeel geworden van onze toolbox als we met Moodle werken. H5P als activiteit geïntegreerd in Moodle zou geweldig zijn. Als losse plugin werkt het nu ook al prima maar integratie geeft een groot aantal voordelen.

Op een congres in april van dit jaar sprak ik Martin Dougiamas over H5P en hij zag zeker de meerwaarde voor Moodle maar was bijvoorbeeld niet blij dat het een editor binnen een editor was geworden. Met een integratie in de core liggen er kansen om dat beter uit te werken.

Via Paul Stevens (@pstevens99) aanwezig op de Moot begreep ik dat Martin met H5P heeft gesproken op de Moot en dat er dus nagedacht wordt over integratie. Ook integratie en ondersteuning binnen Moodle Mobile komt dan binnen handbereik.

Al met al genoeg reden om met Moodle te blijven werken en de ontwikkelingen op de voet te blijven volgen. Wij doen dat in ieder geval.

Wil je in 1 dag kennis maken met H5P en geïnspireerd raken door de kracht van deze tool? Schrijf je dan in voor onze H5P workshop op 30 oktober.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees