Jouw GPS locatie als voorwaarde om te leren

In de Moodle Plugin database kwam ik Geolocation condition tegen. Dit is een plugin uit de categorie ‘voorwaardelijke-toegang’. Dit betekent dat een activiteit pas getoond wordt als deze aan één of meerdere voorwaarde(n) voldoet. Bijvoorbeeld; activiteit B wordt pas getoond als activiteit A met een voldoende is afgerond.

Met Geolocation condition wordt de voorwaarde jouw eigen locatie. Activiteit C wordt pas getoond als jij je op een bepaalde plaats bevindt. Die functionaliteit biedt leuke didactische mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een inwerktraject of een excursie. Bij een excursie door een stad komt een activiteit pas zichtbaar als je daar in de buurt bent. Je krijgt dan bijvoorbeeld een video te zien, paar toetsvraagjes en wat achtergrondinformatie.

Naast deze plugin heb je ook het blok Geolocation nodig. In dit blok kan je zien wat je GPS-coördinaten zijn. In de plugin kan je gelukkig wel een mate van accuratesse opnemen, bijvoorbeeld 50 meter in de straal rond je GPS-locatie.

Moodle_Geolocation condition.png

De plugins vereisen dat jouw Moodle site draait onder SSL (https://…). Maar met de AVG moet je dit eigenlijk allang geregeld hebben. Zie ook onze oproep vorig jaar november.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees