Er zijn al een groot aantal H5P content types beschikbaar en toch komen er elke keer weer nieuwe bij. Oliver Tacke ontwikkelde een nieuw type waarover hij op zijn eigen website schrijft. De naam van dit nieuwe content type is ‘Dictation’.
In onderstaande video legt Oliver de werking uit.
Wat doet ‘Dictation’?
Dictation is dictee in het Nederlands en dat is precies wat je met dit content type kunt doen, dictees afnemen.
Je kunt een tweetal audio files uploaden. De eerste is bedoeld voor een tekst gesproken op normaal tempo. De tweede voor audio gesproken in een langzamer tempo. De audio files maak je eenvoudig op je eigen computer.
Naast de audio files voer je de uitgesproken tekst in zodat deze gevalideerd kan worden. Het hele doel van de oefening is namelijk dat cursisten de audio beluisteren en invoeren wat ze horen. Feitelijk net zoals het dictee in de klas waar de leraar dit ook eerst op normaal tempo en later langzamer voorleest.
Na invoer kun je jouw input controleren en krijg je een score terug. In de instellingen kun je bepalen hoe veel keer beide audio files beluistert mogen worden. Ook kun je instellen hoe zwaar kleine fouten aangerekend worden.
‘Dictation’ kan al worden gedownload en gebruikt maar Oliver adviseert dit nog niet op productie sites te doen omdat het nog een beta versie is. Hopelijk is het op niet al te lange termijn tussen alle andere content types te vinden.
Hieronder kun je de oefening alvast testen.
Peter werkt sinds 2008 met Moodle. Sinds 2011 in de rol van Moodle consultant bij Avetica. In deze rol begeleidt hij de implementatie van grotere Moodle projecten. Het trainen van nieuwe Moodle gebruikers is één van de aspecten die hij daarin het leukst vindt. Peter is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn gedegen kennis van alle mogelijkheden die Moodle heeft. Peter schrijft zeer regelmatig blogs op deze site. Hij verdiept zich daarvoor in alles wat er in de community gebeurt en welke interessante plugins er verschijnen.
Sinds 2008 heeft Peter alle Nederlandstalige MoodleMoots bijgewoond. Ook was hij aanwezig op alle Global MoodleMoots alsmede enkele in het Verenigd Koninkrijk die gezien worden als voorloper van de Global MoodleMoots.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.