Nieuw overzicht Moodle functionaliteit per versie 3.5

  • Moodle tips
  • >
  • Nieuw overzicht Moodle functionaliteit per versie 3.5

Vorige week, 17 mei 2018, is Moodle 3.5 uitgekomen. Moodle 3.5 is een zogenaamde Long Term Support (LTS) release wat betekent dat updates voor de core worden uitgebracht tot mei 2019 en security updates doorlopen tot mei 2021.

Moodle heeft de meeste tijd en energie gestoken in de implementatie van de privacy API benodigd voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In alle documentatie vind je die terug onder de Engelse term GDPR (General Data Protection Regulation). Wij hebben er al even mee kunnen ‘spelen’ en de eerste ervaring is dat het allemaal bijzonder goed in elkaar steekt en je Moodle site goed uitrust om aan de richtlijnen voor de AVG te voldoen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een verzoek indienen om hun gegevens in te zien of te laten verwijderen. Ook is voorzien in het bijhouden van meerdere privacy verklaringen en kun je zien wie daarmee ingestemd hebben.

Naast de privacy API zijn er onder andere ontwikkelingen op het gebied van thema’s, LTI, Badges, taggen van toetsvragen en het opnemen van audio en video.

In de komende periode zullen wij een aantal onderdelen verder toelichten zodat u een beter beeld krijgt van Moodle 3.5.

Ons overzicht ‘Functionaliteit per Moodle versie’, wat we al bijhouden sinds Moodle 2.0, is in ieder geval alvast bijgewerkt voor 3.5. Het document focust met name op de nieuwe zaken voor u als eindgebruiker en niet zozeer op de wijzigingen in de techniek achter de schermen hoewel dat er ook in deze release ook weer veel zijn om Moodle nog beter te laten presteren.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees