Toegang tot cursus na voltooiing andere cursus

Kort geleden schreven we over een plugin die je een extra toegangsbeperking geeft na het voltooien van een cursus. De ontwikkelaar van de plugin (Renaat Debleu) stuurde mij een bericht dat hij nog een aanvullende plugin heeft gemaakt.

Course completed enrolment is een aanmeld (enrolment) plugin en geeft je toegang tot een (vervolg)cursus nadat je een andere cursus hebt voltooid. Op deze manier kun je een gebruiker aanmelden voor een basis cursus en nadat ze die hebben voltooid worden ze automatisch aangemeld voor de vervolgcursus.

Deze functionaliteit zit gek genoeg niet standaard in Moodle en vormt wat mij betreft dus een waardevolle aanvulling. Tot nu toe kon je het wel bereiken met Badge enrolment maar als je niet met badges werkt was dat geen oplossing.

De plugin is nog niet officieel beschikbaar en wacht op toelating tot de Moodle plugin database. Aan alle lezers van Moodlefacts dus het verzoek om via de Moodle Tracker je stem uit te brengen op de plugin. Hoe meer stemmen hoe groter de kans dat de plugin binnenkort officieel beschikbaar komt.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees