H5P nieuwe content types en ander nieuws

Deze week belandde de H5P nieuwsbrief in mijn Inbox. H5P kondigt daar weer twee nieuwe content types aan die je ook gelijk kunt gebruiken.

Speak the Words set

We hadden al de losse oefening Speak the Words waar je 1 tekst kan invoeren die vervolgens door de gebruiker correct uitgesproken moet worden. Met het nieuwe content type kun je een set maken oftewel een aantal woorden die voorbij komen en correct uitgesproken moeten worden. Probeer het hieronder direct zelf. (Werkt vooralsnog alleen in Chrome)

Image Slider

Ook nieuw is het content type Image Slider. Upload eenvoudig een aantal afbeeldingen die vervolgens door de cursist in een slider bekeken kunnen worden. Omdat ‘Speak the Words’ nog geen ‘Rotterdams’ ondersteunt maar een aantal mooie plaatjes van mijn stad in een slider.

Release november

H5P geeft verder aan dat men in de release van november veel aandacht heeft besteed aan de toegankelijkheid van content voor gebruikers met een visuele of auditieve handicap. De meeste oefeningen kunnen worden voorgelezen door de computer en zijn te bedienen met een toetsenbord in plaats van muis.

Komende releases

Het verder uitwerken van de content hub stond voor 2017 gepland maar zal zijn beslag krijgen in komende releases.

Ook kondigt men een aantal verbeteringen aan voor de H5P Moodle plugin:

  • Embedden van content in Moodle (hoe dit precies wordt uitgewerkt komen we nog op terug)
  • Cijfer om te slagen voor activiteitsvoltooiing
  • Rol / recht om bewerken eenvoudiger te maken

Ook een nieuw content type ‘Branching scenario’ komt later dan gepland. H5P schrijft dat de scope van dat type is gegroeid en men nog op zoek is naar extra ‘funding’ om te zorgen dat dit een geweldig instrument wordt voor zowel ontwikkelaars als cursisten. Het idee is dat alle reeds bestaande content types in dit type gecombineerd kunnen worden en met voorwaarden aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Als je dus nog een zakje met geld over hebt? Bekijk hieronder een eerste eenvoudig prototype uit een vroeg stadium in de ontwikkeling.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees