Avetica, Moodle Premium Partner

Code freeze van Moodle 3.4

Altijd één maand voor het uitkomen van een nieuwe release, begint de zogenaamde code freeze. En dat moment is vandaag. Er wordt geen nieuwe functionaliteit meer toegevoegd aan de nieuwe versie van Moodle. De komende maand is alleen bedoeld voor testen en bugfixing.

Deze aanpak hanteert Moodle HQ al een paar jaar en blijkt succesvol zijn te zijn. Alleen vorig jaar is een release een paar weken uitgesteld. Deze aanpak betekent ook dat als nieuwe functionaliteit nog niet opgeleverd wordt voor de code freeze, wij allen een half jaar moeten wachten tot de volgende release van Moodle.

Wil je meer weten over het hele developmentproces van Moodle, kijk dan deze pagina voor een uitgebreid overzicht van alle processen die bij het uitbrengen van een nieuwe release komen kijken.

Moodle development calendar.png

De release van Moodle 3.4 staat gepland voor de 2e maandag van november.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?