Moodle criteria voor cursusvoltooiing

In je Moodle cursus kun je je activiteiten en bronnen voorzien van activiteitsvoltooiing. Bijvoorbeeld een toets is voltooid indien een bepaald cijfer is behaald. Ook kun je instellen wanneer de volledige cursus is voltooid via ‘Voltooien cursus’.

Deze week had ik een situatie waar een bepaalde cursus maar niet op voltooid kwam te staan terwijl wel alle activiteiten voltooid waren. Na eens goed gekeken te hebben naar de criteria stond het voltooien van een hele andere cursus ook aangeduid als criterium. Dit houdt in dat de betreffende cursus pas op voltooid komt te staan als de cursist ook die andere cursus voltooid.

Het zetten van de andere cursus als criterium bleek een vergissing en was dus niet de bedoeling geweest. Je kunt vervolgens cursus voltooiing deblokkeren om de criteria opnieuw te zetten. Het lukte mij echter niet om de selectie van die ene cursus ongedaan te maken. Mijn collega heeft uiteindelijk het record uit de database verwijderd wat natuurlijk niet de meest wenselijke oplossing is.

Pas na die actie bedacht ik mij om eens te kijken of niet iemand anders eerder tegen dit probleem was aangelopen. Wat blijkt het is een bekend probleem met een simpele oplossing die zelf terug te vinden is in de Moodle documentatie. De documentatie zegt: To remove a course from the list if it is not required, press CTRL+click on the highlighted course and it will be deselected.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees