Avetica, Moodle Premium Partner

BigBlueButton 2.0 Beta is beschikbaar

Voor wie de naam BigBlueButton niet kent, eerst maar een korte introductie. BigBlueButton is een open source webconferentiesysteem voor online leren. Het wordt vaak ingezet als virtual classroom en het heeft een prima integratie in Moodle. BigBlueButton moet draaien op een aparte server, dus het is meer dan een ‘pluginnetje erbij’ zetten.

Je voegt een virtual classroom met BigBlueButton net zo makkelijk toe in je Moodle cursus als je een forum of opdracht toevoegt. Ook kan je reeds opgenomen sessies weer terugspelen in Moodle.

BigBlueButton 2.0-overview.png

BigBlueButton ontwikkelt zich verder en heeft versie 2.0 Beta beschikbaar gesteld. In deze versie zijn de volgende functies flink verbeterd:

  1. update gebruikersinterface en mooiere iconen
  2. gedeelde notities met andere deelnemers
  3. gebruik whiteboard met meerdere deelnemers tegelijk

Wil je alle nieuwe functies weten van BigBlueButton 2.0, bekijk dan onderstaande video van 5:32 minuten.

Wil je zelf deze nieuwe versie uitproberen, kijk dan op demo.bigbluebutton.org. Daarnaast wordt hard gewerkt aan een HTML5 versie van BigBlueButton, want nu nog is Flash nodig bij de deelnemer. Flash wordt vanaf 2020 niet meer ondersteund door browsers, dus ook BigBlueButton zal de transitie naar HTML5 moeten maken (net zoals alle andere webconferentiesystemen).

Ben je enthousiast geworden van BigBlueButton en wil je ook een virtual classroom inzetten in jouw Moodle site, kijk dan op onze site voor de prijs per kwartaal.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?