Avetica, Moodle Premium Partner

E-voting: samen stemmen in je Moodle cursus

E-voting is een activiteit die je in je Moodle cursus kan toevoegen. Met deze activiteit kunnen deelnemers via de telefoon, tablet of laptop stemmen. Er wordt ook een QR-code aangemaakt zodat je heel snel bij de juiste pagina uitkomt met je smartphone. De uitslag van het stemgedrag van je deelnemers is direct zichtbaar in een grafiek.

Als docent bepaal je zelf de keuzevraag, net zoals bij de huidige activiteit ‘keuze’. Maar bij e-voting wordt grafiek realtime bijgewerkt en dat is een mooie meerwaarde.

Met e-voting krijg je veel meer interactie tussen de docent en je studenten. Je kan het inzetten tijdens je les of hoorcollege, maar ook tijdens een webinar waarbij de deelnemers achter hun eigen computer thuis zitten. Gebruik het om snel kennis te toetsen of de mening van een grote groep te peilen.

E-voting is beschikbaar voor Moodle 3.0 en 3.1.

Moodle-e-voting-1Moodle-e-voting-2

 

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?