Tabbladen als cursusformat

Een eindeloze lijst met bronnen en activiteiten binnen je Moodle cursus kan je beter weergeven door het werken met cursusformats. Een veel gebruikte indeling is een cursusformat met tabbladen. Hiervan zijn er meerdere in de community aanwezig.

De plugin NED – Tabs Course Format is vernieuwd en aangevuld met een handige weergave  wat de status is van de activiteiten. Deze Moodle plugin ondersteunt de volgende statussen:

  • voltooid
  • niet voltooid
  • concept
  • geen poging ondernomen
  • wachtend op beoordeling

Moodle_Tabs Course Format_student_view.png

De groene en rode kleuren van de tabbladen geven weer of je alle activiteiten binnen een sectie hebt voltooid (of niet). Met je muis over een tabblad heen gaan, geeft een snel overzicht van alle statussen in dat tabblad. De kleuren van de tabbladen en overzichten kan je geheel zelf instellen.

Moodle_MyProgress.pngDit cursusformat werkt nauw samen met het blok My Progress, maar kan ook zonder werken. Het blok is alleen bedoeld voor studenten.

Ik denk dat vooral het onderwijs dit cursusformat zal waarderen. Doorgaans zijn daar veel bronnen en activiteiten aanwezig in een Moodle cursus en hebben de studenten veel ondersteuning nodig in het houden van overzicht.

 

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees