Aanmelding in Moodle cursus op basis van profielveld

  • Moodle tips
  • >
  • Aanmelding in Moodle cursus op basis van profielveld

Het gebruik van extra profielvelden neemt de laatste jaren toe. Vooral zaken als functies, en afdelingen worden steeds vaker aan het profiel van de Moodle gebruikers toegevoegd. En dit geeft vele voordelen, bijvoorbeeld om te bepalen tot welke cursussen je automatisch toegang hebt.

De aanmeldingsmethode Enrol by user profile fields doe precies wat je ervan verwacht. Je hebt toegang als de profielvelden overeenkomen met de instellingen van de aanmeldingsmethode.

Voorbeeld: heb je ‘verpleegkundige’ en ‘Orthopedie’ in je profiel staan, dan ben je aangemeld bij de cursus ‘gewrichtsslijtage’.

Standaard wordt elke 6 uur middels de cron gecontroleerd of de aanmeldingen nog overeenkomen met je profielinstellingen. Daarnaast wordt bij het inloggen dit ook nogmaals gecontroleerd. Je ziet dus altijd de cursussen die je moet doen op basis van je profielvelden en de instellingen van de aanmeldingsmethoden.

Het maakt overigens niet uit of de profielvelden zichtbaar of verborgen zijn voor de deelnemers. Deze aanmeldingsmethode is geschikt vanaf Moodle 2.7 tot 3.1.

Dit gaat een hoop beheer schelen voor vele Moodle beheerders!!

Moodle_Enrol by user profile fields.png

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees