My Course Dashboard – nieuw project Moodle User Association

  • Moodle tips
  • >
  • My Course Dashboard – nieuw project Moodle User Association
association-logo-Moodle

My Course Dashboard‘ is het project wat deze cyclus door de Moodle Users Association (MUA) is gekozen om te laten ontwikkelen. Na diverse stemrondes eindigde dit project met 23.563 stemmen op de eerste plaats. Moodle HQ start met de ontwikkeling en met een beetje geluk wordt het opgenomen in Moodle 3.2.

Het dashboard moet gebruikers een beter overzicht geven van de status van hun cursussen en de voortgang. Dit door de informatie beter te presenteren maar ook visueler te maken of men met een cursus gestart is of deze heeft afgerond.

Nederlands tintje
Het voorstel voor dit dashboard is ingediend door Gemma Lesterhuis. Gemma is actief als zelfstandig Moodle expert en in die hoedanigheid ook individueel lid van de MUA. Op haar eigen website schrijft ze dat ze trots is dat ze dit project als individueel lid zover heeft gekregen maar wil ook een signaal geven dat je dus zelfs als individueel lid een project onder de aandacht van Moodle HQ kan krijgen en zelfs kunt winnen.

Volgende ronde
Dat de MUA niet stil zit blijkt wel uit het feit dat er al weer voorbereidingen worden gestart voor de volgende cyclus. Wil je net als Gemma lid worden van de MUA dan kun je je aanmelden. Er zijn vier verschillende niveau’s van individueel tot Gold-member.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees