Avetica biedt hosting gamification platform Mambo

  • Moodle tips
  • >
  • Avetica biedt hosting gamification platform Mambo

Gamification platform Mambo

Gamification is hot. Maar wat nu als je al een LMS hebt zoals Moodle. Moet je dan via een ander programma gaan leren om toch online modules te ontwikkelen met gamification? Je wilt gamification binnen Moodle toepassen. Echter de standaard mogelijkheden van Moodle zijn beperkt op het gebied van gamification en de Moodle plugins van Experience Points bieden ook niet veel soelaas.

Gamification platform MamboWil je gamification inzetten die verder gaat dan alleen maar het registreren van een aantal punten, dan is het Open Source Gamification Platform Mambo de juiste oplossing. Mambo is het enige echte gamification platform ter wereld en Avetica heeft een plugin ontwikkeld zodat Moodle en Mambo met elkaar kunnen communiceren. De kracht van Moodle gecombineerd met de kracht van Mambo. Dat is het hele idee.

Hosting Mambo

Avetica biedt de hosting en support aan van Mambo. Voor een vast bedrag per maand (€ 125,- excl BTW) krijg je toegang tot het flexibele gamification platform Mambo en kan je echt spelelementen gaan inzetten in je (online) leertrajecten. Deelnemers zien alle informatie binnen Moodle. Alleen de cursusontwikkelaars loggen in bij Mambo om daar de spelprincipes te configureren.

De jacht naar de meeste punten?

Bij gesprekken over gamification blijkt het vaak het gaan over het behalen van zoveel mogelijk punten. Het doel is niet het meeste aantal punten, maar de jacht naar de punten. De uitdagingen en levels halen verhogen de betrokkenheid en hebben dus een positieve werking op het leerresultaat. Het zien van je voortgang in het leerproces en het krijgen van feedback werkt motiverend. En we weten hoe belangrijk motivatie is voor het leren. Het gaat om het leerresultaat, niet om het aantal behaalde punten.

Mambo Earnpoints widget

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees