Vernieuwde partnership Blackboard en Moodle

bb6.pngBlackboard en Moodle hebben hun partnership vernieuwd. Voor diegene die een stukje context missen. Blackboard, het bedrijf achter het LMS Blackboard, heeft in 2012 twee Moodle Partners overgenomen, te weten Moodlerooms en NetSpot. En vorig jaar werden Remote-Learner UK en Nivel Siete toegevoegd onder de paraplu.

Het bedrijf Blackboard heeft de strategie ingezet om een ‘a global leader in education‘ te worden. Het gaat hen niet alleen om het LMS Blackboard, maar om een partner te worden voor elke organisatie die zich professioneel met leren bezig houdt. En omdat het gebruik van Moodle blijft doorgroeien, moet je ook in die markt zitten.

Phill Miller, vice president of Blackboard’s Open Solutions for Moodle product line, zegt het volgende over de vernieuwde samenwerking:

“Today’s announcement is a great testimony to Blackboard’s continued commitment to Moodle. We are really thrilled to continue our partnership with Moodle, and we will continue to provide new resources, extended support and a single dedicated team that will benefit not just Moodlerooms’ customers around the world, but also the wider Moodle community.”

Dit is goed nieuws voor Moodle, want de afdracht aan Moodle HQ van deze Moodle Partners is aanzienlijk. Omdat er bij deze Moodle Partners ook veel ontwikkelaars zitten en Blackboard meer wil bijdragen aan de Moodle Community, verwacht ik meer functionaliteit die ook de zakelijke gebruikers zullen gaan aanspreken. Dus waarvoor heb je straks nog een Totara LMS nodig…?