Moodle cursus laten voorlezen door ReadSpeaker

De meeste Moodle cursussen bestaan uit teksten met een afbeelding of video. Dit is overigens niet veel anders dan de meeste websites op het internet. En zoekmachines indexeren nog steeds vooral teksten en wij kunnen ook alleen nog zoektermen (woorden dus) invoeren.

Maar wat als je moeite hebt met lezen en je moet nu ook van het scherm lezen? Of je beheerst de Nederlandse taal nog niet zo goed, dan is internet (en een Moodle cursus) een flinke uitdaging. ReadSpeaker is een online applicatie die tekst naar spraak omzet en de content (teksten, opdrachten, etc.) voorleest.

enterprise-highlighting

Bedenk dan ook de mogelijkheden als je een andere taal aan het leren bent. Direct de teksten Duits of Frans voorgelezen krijgen, zodat je ook de juiste uitspraak kan horen. Met ReadSpeaker komt ook gepersonaliseerd leren een stap dichterbij, want visueel én auditief kunnen nu gecombineerd worden op verzoek van de lerende. 

Moodle-plugin_ReadSpeaker.pngReadSpeaker heeft een Moodle plugin ontwikkeld (blok) die de teksten in jouw Moodle cursus ophaalt, richting de servers van ReadSpeaker stuurt om ze daar in spraak om te laten zetten en dan weer via jouw browser laat afspelen. Optioneel kan je de tekst die voorgelezen wordt ook laten arceren, zodat de deelnemer goed kan volgen welke teksten uitgesproken worden.

Wilt u zelf ReadSpeaker uitproberen in Moodle? Op onze demonstratiesite hebben we de cursus ‘ReadSpeaker in Moodle’ open gezet, met een variatie aan bronnen en leeractiviteiten. Ook hebben we een paar PDF-documenten neergezet, want ook die kunnen voorgelezen worden door ReadSpeaker.

Bent u overtuigd van de voordelen en de scherpe tarieven (op aanvraag beschikbaar), dan kunt u ReadSpeaker via Avetica bestellen. Een demo in uw eigen Moodle site is ook mogelijk.

 

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees