Standaard Moodle Nieuwsforum krijgt nieuwe naam

Ik geef regelmatig Moodle trainingen en één van de eerste dingen die ik deelnemers laat wijzigen is de naam van het standaard ‘forum’ wat Moodle aan een cursus toevoegt. Het ‘Nieuwsforum’ is namelijk geen echt forum omdat je er alleen maar éénrichting mededelingen kunt doen. Reden waarom ik het dan ook altijd laat hernoemen tot ‘Mededelingen’.

Kennelijk was ik niet de enige die er zo over dacht want ik lees dat de Engelse term vanaf Moodle 3.1 ‘Announcements’ gaat worden. Denk dat ‘Mededelingen’ voor de Nederlandse versie een prima vertaling is!

Mededelingen

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 446 andere abonnees