Backup cursus terugzetten vanuit andere Moodle site

  • Moodle tips
  • >
  • Backup cursus terugzetten vanuit andere Moodle site

Backup MoodleHet backuppen van cursussen is van af het begin van Moodle al een standaard functionaliteit. Later is daar het importeren van (onderdelen van) cursussen bijgekomen, die gebruik maakt van de backupfunctionaliteit. In de Moodle plugin database is nu een plugin verschenen waarmee je een backup kan terugzetten vanuit een andere Moodle site.

De local plugin Remote Backup Provider werkt via een REST-webservice en is vooral handig als je een aparte Moodle site gebruikt voor de ontwikkeling van je cursussen. Nadat de ontwikkeling van je cursus klaar is, kan je hem via deze plugin heel snel overzetten. En dan gaat handiger dan de standaard workflow van backuppen in de ene Moodle site, downloaden, uploaden in de andere Moodle site en dan het backupproces starten.

Ook voor archivering van cursussen in een aparte Moodle is dit een handige tool.
Remote Backup Provider werkt vanaf Moodle 2.8 en hoger.

 

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees