Release Moodle 3.0.1 geschikt voor PHP 7.0

Moodle 3.0.1 is een buitenbeentje in het release schema, want in januari komt versie 3.0.2. Het bijzondere aan 3.0.1 is dat deze Moodle versie draait op PHP 7.0. Dit is de nieuwste versie van het programmeertaal waarin Moodle is geschreven. Begin deze maand is PHP 7.0 gelanceerd en het grootste voordeel is de performance verbeteringen. Een Moodle site die draait op versie 3.0.1 en PHP 7.0 zal veel sneller ingeladen zijn en dat is positief. Zie hieronder ook de grafiekjes die Moodle zelf ter beschikking heeft gesteld. Bij het testen is een gewone Moodle cursus met het onderwerpcursusformat gebruikt met meer dan 100 activiteiten en bronnen.

PHP 7 compatibility makes Moodle faster

Let wel dat niet alle plugins gelijk ook werken met PHP 7.0. Want Moodle 2.9 geeft foutmeldingen met deze nieuwe PHP-versie, dus zeer grote kans dat de plugins ook errors gaan geven. Lees meer over Moodle en PHP7.
Naast de ondersteuning voor PHP 7.0 zijn ook enkele bugs opgelost (zie release notes).

De ontwikkelingen gaan dus de goede kant op, maar voordat alle Moodle sites en servers voorzien zijn van de nieuwste versie, zal nog wel even gaan duren.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees