Tool om Moodle cursussen te archiveren

Vrijwel elke Moodle site heeft ze wel: cursussen die niet meer gebruikt worden, maar nog wel in het cursusoverzicht staan. Een oude testcursus, een opleiding die ondertussen al is afgerond of een community die niet van de grond is gekomen en waar niemand meer inlogt.

Er is nu een Moodle plugin uitgekomen om deze cursussen makkelijk op te ruimen.  Deze tool heet Course Archiver en is geschikt voor Moodle 2.9 en 3.0. Hiermee kan je cursussen zoeken op bepaalde criteria zoals laatste keer ingelogd of bepaalde woord in de titel. De lijst met zoekresultaten wordt getoond en dan kan je de eigenaar van de cursussen een geautomatiseerd mailtje sturen dan hun cursus wordt verborgen of gearchiveerd.

Een handige tool om je Moodle site op te ruimen!

Moodle Course Archiver

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees