Avetica, Moodle Premium Partner

Moodle cursus betalen met Bitcoins

Je kon er op wachten totdat deze mogelijkheid ook ontwikkeld zou worden: de aanmeldingsmethode Bitcoin. Net zoals met de Paypal module of de Course Payments module kan je met deze Moodle plugin regelen dat deelnemers eerst moeten betalen voordat je toegang krijgt tot de cursus.

Het configureren van de Bitcoin enrolment plugin vergt wel een bepaald stappenplan, maar dit staat goed beschreven. Deze plugin is beschikbaar voor Moodle versie 2.5 en hoger.

bitcoinHet bijzonder van Bitcoin is dat zij gebruikt maakt van peer-to-peer-technologie om zonder centrale instantie of banken te kunnen werken; het verwerken van transacties en het uitgeven van bitcoins gebeurt collectief door het hele netwerk. Bitcoin is open source; het ontwerp is openbaar, niemand is eigenaar of beheerder van Bitcoin en iedereen kan meedoen.

Het enige nadeel van het gebruik van deze plugin is dat je wel zeker moet weten dat je (betalende) doelgroep ook wil betalen met bitcoins. Betalen voor online cursussen wordt steeds meer gemeengoed, maar ik betwijfel of betalen met digitaal geld snel de traditionele betaalmethoden gaat vervangen.

Wil je betaalde cursussen aanbieden en je klanten laten betalen met iDeal en/of creditcard en uitbetaald krijgen door een Nederlandse paymentprovider, kijk dan op www.coursepayments.nl.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?