Maak een slider show in je cursus

Moodle slider blockIn diverse Moodle templates zoals Essential is de slider show al vaak gebruikt. Maar deze wordt enkel getoond op de homepage en niet in een cursus. Het blok Slider kan dit wel. Met behulp van deze plugin kan je tot 10 afbeeldingen uploaden en laten tonen in een blok.

Stel zelf instellingen in zoals de tijd van de intervallen, wel of niet navigatie tussen de afbeeldingen en voeg tekst toe.

Het enige nadeel vind ik dat het een blok is en daarmee ben je gebonden aan de linker- of rechterkant van je cursusoverzicht. Als de functionaliteit in een filter maakt, kan je overal waar je een editor hebt, de filtercode plakken en heb je een slider show op de pagina die jij wilt. Dan kan je een slider in de forumbericht, pagina of zelfs een toetsvraag tonen (hoewel dat laatste meer leuk is dan nuttig…).

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees