Moodle Mobile App in eigen huisstijl

Zoals u waarschijnlijk al weet heeft Moodle zijn eigen mobiele applicaties.
Deze Moodle-app biedt u (afhankelijk van uw Moodle installatie), verschillende features die u gewend bent binnen de webversie van Moodle.

Na het opstarten van de app, zal Moodle de bekende oranje interface weergeven waarin uw Moodleomgeving kan worden ingeladen.

Moodle biedt naast een eigen template, ook de mogelijkheid om uw mobiele Moodle-omgeving aan te passen aan uw eigen huisstijl.
Dit is een makkelijke manier om uw persoonlijke Moodle omgeving op meerdere platformen aan te bieden en in dezelfde huisstijl. Dit betekent dat gebruikers niet meer gebonden zijn aan het gebruik van een webbrowser op mobiele apparaten.

Moodle mobile app

Om de Moodle Mobile App te gebruiken is het nodig dat de service voor deze functionaliteit staat ingeschakeld. U kunt dit activeren door in het administratie-menu te klikken naar de volgende pagina: “Plugins -> Webservices -> Mobile”.

Moodle enable mobile services

Hier vindt u de optie om de webservice voor Moodle mobile te activeren. Daarnaast kunt u hier een CSS bestand uploaden dat zorgt voor de nodige visuele aanpassingen.

*–codesnipet–* voorbeeld CSS

Moodle mobile css

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees