Avetica, Moodle Premium Partner

Social learning met nieuw Moodle cursusformat

Onderstaande presentatie geeft een goed beeld van het nieuwe cursusformat Socialwall (eerder bekend onder de term eCommunity). Met deze set aan plugins krijg je Moodle cursus meer weg van Facebook dan van een standaard Moodle cursus.

Centraal staat de tijdlijn waar je je status, vragen of opmerkingen post en daaraan kan je ook activiteiten hangen. Uiteraard kan je ook een post liken en erop reageren.

Ben je van plan om een cursus in Moodle te verzorgen, waarbij deelnemers veel met elkaar moeten samenwerken en van elkaar moeten/mogen leren, dan is dit cursusformat zeker het proberen waard. Het geeft een andere dimensie en leerervaring tijdens het leren met elkaar. Ook voor gebruik van Moodle in een MOOC (met name cMOOC’s) kan je social learning met dit format goed faciliteren.

Eerst uitproberen? Probeer onze democursus.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?