Social learning met nieuw Moodle cursusformat

Onderstaande presentatie geeft een goed beeld van het nieuwe cursusformat Socialwall (eerder bekend onder de term eCommunity). Met deze set aan plugins krijg je Moodle cursus meer weg van Facebook dan van een standaard Moodle cursus.

Centraal staat de tijdlijn waar je je status, vragen of opmerkingen post en daaraan kan je ook activiteiten hangen. Uiteraard kan je ook een post liken en erop reageren.

Ben je van plan om een cursus in Moodle te verzorgen, waarbij deelnemers veel met elkaar moeten samenwerken en van elkaar moeten/mogen leren, dan is dit cursusformat zeker het proberen waard. Het geeft een andere dimensie en leerervaring tijdens het leren met elkaar. Ook voor gebruik van Moodle in een MOOC (met name cMOOC’s) kan je social learning met dit format goed faciliteren.

Eerst uitproberen? Probeer onze democursus.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees