Meer interactieve content met Bootstrap Elements

In een gezamenlijke zoektocht naar een manier om dynamische content in je Moodle cursus te plaatsen, kwamen we op Bootstrap Elements. Ik dacht gelijk aan het nieuwe framework die onder de nieuwere responsive templates zit, maar dit is een Moodle activiteit. Je kan Bootstrap Elements het beste vergelijken met de activiteit ‘label’, maar dan met interactieve elementen.

Met deze plugin kan je meer content op je cursuspagina tonen, terwijl het minder ruimte op de pagina inneemt. Natuurlijk kan je ook veel content kwijt in een pagina, maar daarvoor moet eerst de pagina ingeladen worden, en met Bootstrap Elements voorkom je het opnieuw laden van een pagina.

De plugin werkt met Font Awesome icons, dit zijn vectorgebaseerde afbeeldingen die je als tekst invoert. Bedenk wel dat deze plugin alleen werkt vanaf Moodle 2.7 en hoger en alleen met sommige responsive template, zoals:

Ondertussen al benieuwd? Bekijk onderstaande video, die zegt meer dan duizend woorden.