Formaat video thumbnail aanpassen in Moodle

Moodle heeft de mogelijkheid om heel eenvoudig direct op Youtube te zoeken en een video naar keuze in te voegen. Je doet dit door in de editor te klikken op Media – Blader in opslagruimten en te kiezen voor Youtube opslagruimte.
Media Youtube opslagruimte

De video wordt na toevoegen getoond als een link.
Link naar video
Pas na het klikken op ‘Bewaar de wijzigingen’ toont de video. Super eenvoudig maar wel altijd in een standaard afmeting die ik soms te groot vind. Nu blijk je de grootte aan te kunnen passen door een kleine toevoeging aan de HTML code.

Embed code Youtube

Open de pagina waar je video in Moodle staat en zet de editor in HTML weergave. De Youtube URL staat in code tussen haken <>. Precies voor de laatste haak voeg je ?d=150×84 toe. Waar 150 x 84 staat voor de breedte en hoogte. Bewaar de wijzigingen en je video toont in het gewenste formaat.

Moodle documentatie

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees