Moodle Workplace

Met Moodle Workplace beschik je over een online leeromgeving waarmee je voorbereid bent op alle (toekomstige) vraagstukken die spelen bij het online leren. Meer dan 80% van de nieuwe klanten kiest voor Moodle Workplace. Weten waarom?

Meer dan 80% van onze nieuwe klanten kiest voor Moodle Workplace. Weten waarom?

Wat is Moodle Workplace?

Partner Award Badges 2023 - Moodle Workplace Contributor of the YearMoodle Workplace is flexibel en krachtig leermanagementsysteem dat het leren in jouw organisatie of voor jouw klanten stroomlijnt. Moodle wordt wereldwijd door meer dan 360 miljoen mensen gebruikt en in alle sectoren. Van ondernemingen, scholen en universiteiten, en van ziekenhuizen tot (semi)overheidsinstellingen.

Met Moodle Workplace beschik je over een online leeromgeving waarmee je voorbereid bent op alle (toekomstige) vraagstukken die spelen bij het online leren. Avetica is de enige die Moodle Workplace mag aanbieden. Voor onze bijdrage aan de enterprise versie van Moodle ontvingen wij een award in september 2023.

Organiseer veilig meerdere doelgroepen in één leeromgeving

Hoe vaak komt het niet voor dat je online cursussen aanbiedt aan meerdere doelgroepen of klanten? Dit wil je veilig regelen om privacy-issues te voorkomen. Daarnaast heb je de wens om het logo van jouw klant duidelijk te tonen zodat deze zich direct herkent en jouw leeromgeving nog meer waardeert. Je organiseert dit eenvoudig met Moodle Workplace.

Moodle Workplace - VluchtelingenWerk - inlog
Moodle Workplace - GBV - inlog

Beheer content centraal en voorkom kopieën van cursussen

Stel dat je een cursus aanbiedt aan verschillende klanten en je moet een aanpassing doen. Doe je dit liever op één plaats of moet je de aanpassing in alle kopieën doorvoeren? Bespaar tijd en frustraties en zorg dat je alle cursussen centraal beheert. Met Moodle Workplace zorg je dat alle klanten op een veilige manier toegang hebben zonder dat ze elkaar zien.

Bespaar tijd door automatiseren van taken

Wil je taken automatiseren zonder dat je een programmeur bent? Met Moodle Workplace heb je dit binnen handbereik. Denk aan het versturen van herinneringen als deelnemers niet op tijd hun cursus hebben voltooid en toegang geven tot cursussen op basis van profielvelden, afdelingen of functies. Met de intuïtieve wizard stel je zelf eenvoudig de regels in zodat jouw gewenste workflows automatisch worden uitgevoerd. Dat geeft jou tijd om nog mooiere cursussen te ontwikkelen.

Moodle Workplace - KLM - inlog

Moodle Workplace is een enterprise LMS. Wat houdt dit in?

De term ‘enterprise’ geeft aan dat dit de meest geavanceerde versie is van een softwarepakket. Moodle Workplace is de enterprise versie van het leermanagementsysteem Moodle. Het kwam in 2019 op de markt en deze versie bevat veel extra krachtige en slimme tools die tijd besparen op het gebied van het managen van het leren.

Uit de naam ‘Moodle Workplace’ kan je afleiden dat deze versie voor het bedrijfsleven bedoeld was en dat klopt ook. Toch zien we dat deze enterprise versie in alle sectoren nu gebruikt wordt, zelfs in het onderwijs! 

Avetica heeft veel klanten in de zorg, non-profit, overheid en onderwijs die naar tevredenheid Moodle Workplace. En niet alleen de grote organisaties, maar ook kleine organisaties van 200 medewerkers zien de meerwaarde van Moodle Workplace.

Moodle Workplace Logo

Waarom is Moodle Workplace zo populair?

80% van de nieuwe klanten van Avetica kiest doelbewust voor Moodle Workplace. Ook stappen met enige regelmaat bestaande klanten over naar de enterprise versie van Moodle. Waarom? Omdat de extra mogelijkheden helemaal aansluiten bij de eisen en verwachtingen die organisaties stellen. Stel je voor dat je trainingen verkoopt aan andere bedrijven die veiligheid hoog in hun vaandel hebben staan. Jij wil graag die bedrijven als klant hebben en tevens wil je ook niet te veel werk eraan hebben. Met Moodle Workplace creëer en beheer je leercontent op een centrale plaats, maar toch krijgt elke klant van jou zijn eigen afgeschermde leeromgeving met zijn eigen logo en kleuren. Dit regel je binnen enkele ogenblikken zonder tussenkomst van Avetica.

Of stel je voor dat elke nieuwe medewerker die voor het eerst inlogt, direct wordt toegevoegd aan het inwerkprogramma en een welkomstmail krijgt. Of stel eenmalig de certificeringen in met de optie ‘hercertificering’ aangevinkt. Voeg daar rapportage aan toe die regelmatig worden verstuurd aan managers en voor jaren heb je dit geregeld.

Moodle Workplace is een enterprise LMS

Voordelen

Moodle Workplace

Kan je voorbeelden noemen in welke situaties voor Moodle Workplace gekozen wordt?

De onderstaande voorbeelden zijn bestaande situaties bij onze klanten die alleen mogelijk zijn met Moodle Workplace.

Moodle Workplace op een laptop

Zij gebruiken al Moodle Workplace

KLM, UWV, ANWB, Federatie van Medisch Specialisten, deze klanten van Avetica gebruiken al Moodle Workplace als hun leermanagementsysteem. Ook veel kleinere organisaties, opleidingsinstituten en scholen ervaren dagelijks de voordelen van dit enterprise LMS. Net zoals meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd.

Onze klanten vertrouwen op de veilige hosting, goede support en vakkundig advies van Avetica. Niet voor niets zijn wij de Moodle Premium Partner voor Nederland en België. 

Edwin

Met Moodle Workplace kunnen we alle doelgroepen onder een dak bedienen, waarbij we de content ook op een plek hebben zodat het beheer overzichtelijk is geworden. Gedurende het project kwam duidelijk de expertise van Avetica naar voren. Ze hebben ons uitstekend geadviseerd om de inrichting zo efficient mogelijk te maken. Daarnaast brengen ze de benodigde kennis goed naar ons over. Zeker de documentatie, in beeld en geschrift, heeft een grote bijdrage geleverd in het zelfstandig kunnen opereren.

Edwin Bleumink
Innovation Manager Learning Technology
KLM

Implementatie

Veilige hosting

Dit waarderen onze klanten aan Moodle Workplace

Creëer per doelgroep een eigen leeromgeving

Geef elke doelgroep een eigen leeromgeving binnen Moodle Workplace. Met een eigen inlogpagina en look-and-feel en met eigen rollen en rapportages. Met multi-tenancy is dit eenvoudig te regelen binnen Moodle Workplace. En toch ontwikkel en beheer je alle leercontent op één centrale plaats. Dat is het beste van twee werelden.

Creëer leerpaden en compliance programma's met hercertificering

Stel eenvoudig een programma samen van bestaande Moodle cursussen en bepaal de volgorde welke cursussen eerst afgerond moeten worden. Stel (her)certificeringen in en verstuur automatisch certificaten uit op basis van voltooide programma’s.

Focus op wat belangrijk is

Bespaar tijd, energie en kosten door jouw workflows te stroomlijnen met slimme tools om taken te automatiseren. Met de dynamische regels binnen Moodle Workplace vermijd je veel handmatige acties.

Evalueer de impact van leren & ontwikkelen

Profiteer van inzichten uit krachtige rapporten zodat je je leerprogramma's kunt aanpassen en verbeteren om betere resultaten te behalen. En verstuur automatisch deze rapportages periodiek naar de stakeholders.

Wat is het verschil tussen Moodle LMS en Workplace?

Moodle Workplace is gebouwd op Moodle LMS. Dat betekent dat alle functionaliteit van LMS ook in Workplace zit en nog veel meer. Vooral tools voor het managen van het leren en het automatiseren van workflows. Omdat er zoveel meer valt te vertellen over de meerwaarde van Moodle Workplace hebben we een aparte pagina hierover gemaakt.

Veelgestelde vragen over Moodle Workplace

Moodle Workplace is ontwikkeld om het leren in organisaties te stroomlijnen. Moodle Workplace is gebouwd op Moodle LMS maar bevat een aantal krachtige extra functionaliteit zoals programmamanagement, certificeringsmanagement, dynamische regels voor vergaande automatisering, organisatiestructuur, rapportagegenerator en multi-tenancy. 
Meer dan 80% van onze nieuwe klanten kiest dit enterprise LMS.

We hebben een speciaal overzicht gemaakt van de verschillen tussen Moodle LMS en Workplace

Juridisch gezien is Moodle Workplace volledig open source want het overerft de GPLv3 licentie van Moodle LMS. Maar de Workplace plugins zijn uitgebracht onder twee licenties, de GPLv3 licentie en eigen licentievoorwaarden. Om deze reden is de enterprise versie van Moodle ook niet zomaar te downloaden vanaf download.moodle.org zoals bij Moodle LMS wel het geval is. Moodle Workplace voelt dus niet als open source maar is het wel.

Moodle Workplace is alleen via Moodle Premium Partners beschikbaar, zoals Avetica.

Ja. Alle bestaande Core API’s van Moodle LMS zijn ook in Moodle Workplace beschikbaar. Daarnaast zijn de meeste Workplace functionaliteit ook via API’s te benaderen. Met al deze koppelvlakken kan je Moodle Workplace makkelijk integreren met andere systemen.

Ja, vrijwel alle community plugins werken in Moodle Workplace. Sommige plugins werken echter niet mét de multi-tenancy samen. Dit geldt bijvoorbeeld de thema’s en plugins voor gebruikersbeheer. 

Vragen of een community plugin werkt in Moodle Workplace kan je stellen aan onze afdeling Customer Services.

Er is een special Moodle Workplace team die nieuwe functionaliteit ontwikkelt en verbeteringen doorvoert in dit enterprise LMS. Wat er op de roadmap staat van dit team wordt bepaald door de Productadvies Groep die bestaat uit wereldwijde Premium Moodle Partners. Avetica neemt uiteraard ook deel aan hieraan. 

De feedback en vragen van onze klanten bespreken wij in de Productadvies Groep. Gezamenlijk wordt de prioritering van de roadmap bepaald. Avetica klanten hebben dus indirect invloed op de ontwikkeling van Moodle Workplace.

Ja! Zeker het programmamanagement, de rapportage-tool en multi-tenancy zijn geschikt voor gebruik in het onderwijs in het MBO, HBO en universiteiten.

In Vlaanderen gebruiken twee grote CVO’s al Moodle Workplace naar tevredenheid.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees