Global Moodlemoot 2024 – dag 1

Deze week zijn we als Avetica met vier collega’s aanwezig op de Global Moodlemoot. Deze wereldwijde bijeenkomst van Moodle gebruikers wordt dit jaar gehouden in Mérida, Mexico.

Global Partners Day

Als Avetica zijn we Moodle (Premium) Partner sinds 2019. De eerste dag van de Moot is alleen bedoeld voor Moodle Partners. Moodle heeft in totaal 106 wereldwijde partners die werkzaam zijn in 66 verschillende landen. In Mérida zijn er daar 35 van aanwezig. 

De dag is gevuld met presentaties vanuit Moodle HQ over bijvoorbeeld de strategie en hoe Moodle zich de komende jaren denkt te ontwikkelen. Ook is er ruimte om dingen uit te wisselen met andere partners en te bespreken waar je lokaal zoal tegenaan loopt. Tijdens eerdere edities hebben we als Avetica goede contacten gelegd met partners uit andere landen. Het is altijd mooi om te zien hoeveel mensen wereldwijd met Moodle bezig zijn.

Moodle over 5 jaar

De eerste dag wordt geopend door de CEO van Moodle, Scott Anderberg. Sinds februari dit jaar is Scott de CEO van Moodle en aan zijn presentatie kun je merken dat hij, Moodle HQ, steeds meer runt als een grote corporate organisatie. Zijn plannen voor de komende 5 jaar worden met veel enthousiasme ontvangen.

Tijdens de lunch sprak ik Martin Dougiamas, oprichter van Moodle, over zijn nieuwe rol als Head of Research. Hij is zeer blij met zijn nieuwe rol en heeft het volste vertrouwen in de ‘koers’ die door Scott en zijn team is ingezet. Martin is zelf nog steeds lid van het bestuur van de organisatie.

Moodle HQ ontmoeten

Een belangrijk aspect voor Avetica om deze Global Moodlemoot bij te wonen is het ontmoeten van de medewerkers van het Moodle hoofdkantoor. Wanneer je mensen persoonlijk kent en weet wat ze doen, wordt het eenvoudiger om ze te benaderen indien je ergens een vraag of uitdaging hebt. Na de opening van Scott wordt de zaal opgedeeld in vier groepen en komen verschillende Moodle HQ mensen langs in de groepen. Het ‘speed-daten’ wordt door iedereen als bijzonder nuttig ervaren. Na deze sessie zijn er gesprekken over hoe Moodle HQ de partners wereldwijd beter kan ondersteunen.

Open source

In een kleinere groep wordt gesproken over het ‘open source’ karakter van Moodle. Voor veel klanten blijkt het feit dat Moodle een ‘open source’ product is niet een hele belangrijke rol te spelen. We kunnen meer benadrukken dat Moodle een zeer gedegen product is gerund door een professionele organisatie. Moodle software is veilig is en heeft zes veiligheids-releases per jaar. Ook verschijnen er per jaar twee nieuwe versies en is er een roadmap voor de doorontwikkeling van het product.

Catalyst 20 jaar

Er wordt stilgestaan bij het feit dat Catalyst al 20 jaar partner is van Moodle. Catalyst heeft vestigingen in meerdere landen en draagt ook veel bij aan de Moodle software. Er is een grote taart waarbij opvalt dat ze hier in Mexico toch een heel andere visie hebben op gebak dan wij in Europa.

Partner awards

De partnerdag wordt afgesloten met de uitreiking van de ‘Partner Awards’. Een award is een erkenning voor de inzet op een specifiek gebied. Als Avetica winnen voor de tweede keer op rij de award voor ‘Moodle Workplace Contributor of the year’. Nederland valt goed in de prijzen want ook ‘Lesterhuis Training & Consultancy’ wint de award voor ‘Community Contributor of the year’.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.909 andere abonnees
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.909 andere abonnees