Deze week is bekend gemaakt dat H5P (Group) is overgenomen door D2L uit Canada. D2L is bekend van hun LMS onder de naam ‘Brightspace’. Welke impact heeft deze overname voor de Moodle gebruikers?
Achtergrond H5P
H5P is opgericht in 2014 en is in de afgelopen 10 jaar enorm gegroeid mede door bijdrages uit de H5P community. H5P werd wereldwijd al snel populair omdat het in veel LMS’en de ontbrekende schakel was om op een laagdrempelige manier interactieve content te maken. Ook als Avetica promoten wij het gebruik van H5P binnen Moodle vanaf het prille begin.
Waarom een overname?
Svein-Tore Griff With, oprichter van H5P, schrijft op de H5P site het volgende:
“De snelle groei in de adaptatie van H5P wereldwijd gaf het relatief kleine team de nodige uitdagingen om aan de verwachtingen van gebruikers te blijven voldoen. Het team groeide maar niet snel genoeg! Doordat we nu aansluiten bij D2L zijn we niet langer een team van 30 mensen gevestigd in Noorwegen, maar zijn we onderdeel van een bedrijf met meer dan 1.000 medewerkers met een wereldwijde aanwezigheid.“
H5P wordt een productgroep binnen D2L en zal nog steeds worden geleid door Svein-Tore en de rest van het originele team. H5P profiteert van bijdrages en de inzet van medewerkers van andere D2L productgroepen. Svein-Tore zegt:
“Er zal zelfs een grotere focus zijn op H5P als een open, transparant en community gedreven project.“
Blijft H5P open source?
Vanzelfsprekend vragen we ons als Moodle gebruikers direct af wat het gevolg is van deze overname? H5P is daar duidelijk over op hun site. “Alle onderdelen die vandaag open source zijn, zullen dat blijven en zullen zelfs beter en sneller bijgewerkt worden.”
Ook de vraag of H5P beschikbaar blijft voor Moodle wordt bevestigd:
“Alle bestaande integraties blijven ondersteund. Bestaande gebruikers zullen geen enkel nadeel ondervinden en al hun content kunnen blijven gebruiken zoals ze dat gewend waren.“
Potentie voor groei
Persoonlijk feliciteerde ik Svein-Tore en sprak de hoop uit dat deze stap potentie biedt om H5P verder te laten groeien. Hij geeft aan dat hij daarvan overtuigd is en dat we daar al het één en ander van zullen gaan zien in de komende maanden. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.