Updates 3.11.5 beschikbaar voor Moodle LMS & Workplace

  • Moodle tips
  • >
  • Updates 3.11.5 beschikbaar voor Moodle LMS & Workplace

Moodle LMS updates

Afgelopen maandag zijn de updates uitgekomen voor Moodle LMS. Deze updates bevatten naast bugfixes ook verbeteringen in de toegankelijkheid en beveiliging. Het advies is zoals altijd om te zorgen dat deze updates geïnstalleerd worden.

Van de Moodle versies die momenteel ondersteund worden staan hieronder de Engelstalige releases notes.

Moodle Workplace updates

Gisteren is tevens de update van Moodle Workplace 3.11 uitgekomen. Deze ‘grotere broer’ van Moodle LMS bevat alle verbeteringen die we hierboven hebben beschreven, maar ook Workplace specifieke functionaliteit. Anders dan bij Moodle LMS zijn er voor Workplace wat grotere veranderingen te melden.

Met versie 3.11.5 zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd.

  • Herberekening van programma-voltooiing: een programma is een verzameling cursussen waarbij het nu mogelijk is om een cursus toe te voegen aan het programma die verplicht is voor alle deelnemers. Diegene die het programma al hadden afgerond, moeten nu alsnog de toegevoegde verplichte cursus volgen.
  • Certificaat bekijken in de Moodle app: het is nu mogelijk om je certificaat (met Course Certificate) te bekijken in je Moodle app.
  • Verbetering toegang rapporten voor managers: bij het maken van een rapportage kan je bepalen voor wie deze toegankelijk is, bijvoorbeeld een manager. De manier waarop je dit inricht is een stuk eenvoudiger geworden.


Bekijk alle releases notes voor Moodle Workplace 3.11.5. Leuk om te melden is dat ook Avetica heeft bijgedragen aan de verbeteringen in deze release. Als Premium Moodle Partner staan wij in direct contact met de Product Owner en ontwikkelaars van Moodle Workplace. Hierdoor is het eenvoudig om bugs te melden en verbeteringen voor te stellen en te realiseren. Met deze release is ook versie 3.10.9 van Workplace uitgekomen.

Op naar Moodle Workplace 4

De komende maanden wordt er verder gewerkt aan versie 4.0 van Moodle Workplace. De minor releases zullen tussentijds wel uitkomen, maar alleen met bugfixes en security patches. In versie 4.0 wordt de nieuwe UX van Moodle LMS ook beschikbaar in Moodle Workplace. Wij zijn heel benieuwd!

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees