Hoe hercertificering in Moodle Workplace de KAM-coördinator kan helpen

  • Moodle tips
  • >
  • Hoe hercertificering in Moodle Workplace de KAM-coördinator kan helpen

KAM-coördinator

De laatste jaren zien we in toenemende mate dat bedrijven de verantwoordelijkheden voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en de zorg voor het milieu centraal bij één persoon hebben ondergebracht, de KAM-coördinator. Soms als neventaak bij kleinere bedrijven, soms als afdeling bij grote bedrijven. Daar wordt het vaak QHSE-management genoemd (Quality, Health, Safety en Environment).

De KAM-coördinator is binnen het bedrijf verantwoordelijk is voor de kwaliteit, arbo en het milieuvriendelijk handelen van de organisatie. Het opleiden van medewerkers op dit gebied en de terugkerende certificeringen is een belangrijke taak om goed in te regelen en te monitoren. Hiervoor wordt uiteraard ook steeds meer e-learning ingezet. De theoretische zaken voor het veilig leren besturen van een heftruck, het uitvoeren van flora- en faunacontroles of het kennen van de VCA kan prima online worden aangeleerd en getoetst. Daarnaast wil je het organiseren van de herhalingstrainingen niet meer via Excel-lijstjes regelen.

Hercertificering Moodle Workplace

Moodle Workplace beschikt over een krachtige tool voor de KAM-coördinator. Met deze tool kan je certificeringen en hercertificeringen inregelen. Op basis van een functie en een team wijs je een medewerker automatisch toe aan een bepaald certificeringstraject. Via een notificatie worden de medewerkers geïnformeerd dat ze aan de (her)certificering zijn toegevoegd en dat zij online de bijbehorende modules moeten volgen. De teamleiders en de KAM-coördinator volgen de vorderingen van de medewerkers via de rapportages. Deze rapportages kunnen ook wekelijks of maandelijks worden verstuurd aan de teamleiders en managers.

Inrichting (her)certificeringen

Een aantal tools van Moodle Workplace komen hier samen. Certificering op basis van cursussen en programma’s, de organisatiestructuur voor de afdelingen en functies, de dynamische regels om de workflows te automatiseren en de rapportage-generator om op maat rapportages samen te stellen en beschikbaar te maken voor de juiste doelgroepen.

Promovideo over certificeringen in Moodle Workplace

Bekijk de Engelstalige promovideo over het gebruik van certificeringen. Mocht je een demo willen, neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees