Cursusformat Timeline
In de Moodle plugin database is onlangs een nieuw cursusformat gepubliceerd die goed gebruikt kan worden bij social learning. Bij het lezen van de beschrijving van Timeline moest ik wel gelijk denken aan het SocialWall format, een plugin die helaas maar tot Moodle 3.3. is bijgewerkt. De functionaliteit van Timeline komt grotendeels overeen.
De opzet van dit cursusformat is eenvoudig en intuïtief. De docent start met een vraag en iedere deelnemer kan feedback leveren zoals een gedachte, een vraag of opmerking. Ook kan je activiteiten en bronnen toevoegen. Ik denk dat je als docent niet teveel activiteiten en bronnen moet toevoegen want het sociale leren staat centraal. Met de activiteiten en bronnen wil je vooral het proces van samen leren en onderzoeken op gang brengen.
Nieuwe leerervaring
Met Timeline willen de ontwikkelaars een nieuwe leerervaring binnen Moodle brengen. Met de tijdlijn heb je altijd de meest recente discussies in beeld. Je kan andere deelnemers ’taggen’ en deze deelnemers krijgen hier dan ook een melding van. Het enige grote nadeel van Timeline vind ik dat alleen docenten een discussie kunnen starten. Als je wilt dat iedereen een discussie mag beginnen, kan je beter kiezen voor forum in combinatie met het één activiteitsformat.
Arnout is meer dan alleen de directeur van Avetica; hij is een echte Moodlelaar. Zijn passie voor digitaal leren en zijn drive om organisaties te helpen groeien, zijn de drijfveren achter zijn werk. Arnout is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn pragmatische aanpak en zijn vermogen om complexe zaken op een begrijpelijke manier uit te leggen.
Hij heeft alle Nederlandstalige MoodleMoots bezocht die sinds 2005 werden georganiseerd waar hij ook vaak zijn kennis deelde. Door zijn familie wordt hij vaak ‘Mister Moodle’ genoemd.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.