Rapporten samen klikken
Klik je eigen rapporten samen in Moodle Workplace; dat is het uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van de ‘Report Builder’. Geen lastige SQL-queries of gebruik van community plugins zoals Configurable Reports. Gewoon de gewenste velden verslepen naar de rapportage die je wilt.
Flexibele mogelijkheden
Je bent flexibel bij het samen klikken van je rapport. Voor elk veld kan je voorwaarden, filtering en sortering instellen. En elk rapport wat je hebt gemaakt, kan je downloaden in bijvoorbeeld csv.
Ook handig; elk rapport wat je hebt samen geklikt, kan je eerst in een preview bekijken. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste data krijgt.
Maar dat is nog niet alles. Je kan per rapportage instellen wanneer en aan wie deze verstuurd moet worden. Dus als jouw opleidingsmanager elke week een bepaalde rapportage uit Moodle Workplace wilt ontvangen, hoef je dit maar eenmalig in te stellen. Ook kan je bepalen wie toegang heeft tot je rapportage.
Rapportage per tenant
De rapportages stel je in per tenant. Vooral nuttig als je meerdere afdelingen, locaties, klantgroepen, etc hebt waarbij elke tenant-administrator zijn eigen rapportage wilt samenstellen. Ook AVG-technisch is het goed om dit gescheiden te houden in tenants, want rapportages bevatten vaak persoonsgegevens.
Wat ik nog mis
Ik ben fan van deze krachtige functie, maar ik mis ook nog iets belangrijks. Alle rapportages bevatten de pure data. Er is (nog) geen mogelijkheid dat hiervan gelijk mooie visuele grafieken en diagrammen van gemaakt worden. Hopelijk volgt dit spoedig in een nieuwe versie.
Korte demonstratie video
In onderstaande zie je in vogelvlucht hoe het samenstellen van rapporten werkt in Moodle Workplace.
Arnout is meer dan alleen de directeur van Avetica; hij is een echte Moodlelaar. Zijn passie voor digitaal leren en zijn drive om organisaties te helpen groeien, zijn de drijfveren achter zijn werk. Arnout is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn pragmatische aanpak en zijn vermogen om complexe zaken op een begrijpelijke manier uit te leggen.
Hij heeft alle Nederlandstalige MoodleMoots bezocht die sinds 2005 werden georganiseerd waar hij ook vaak zijn kennis deelde. Door zijn familie wordt hij vaak ‘Mister Moodle’ genoemd.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.