Huh, nu al versie 3.8 van Moodle Workplace terwijl het nieuwe product pas in januari 2020 beschikbaar komt? Dit komt omdat Moodle HQ de keuze heeft gemaakt om de naamgeving van de versies en het releasebeleid van Workplace gelijk te laten verlopen aan de releases van Moodle LMS. Beter gezegd, bijna gelijk want Workplace zal telkens twee weken later dan de gewone release beschikbaar komen.
Voor wie denkt wat is dit nu weer voor een ontwikkeling: Moodle Workplace is gebaseerd op de standaard Moodle LMS, maar dan met een hoop extra functionaliteit voor het leren in organisaties. Vandaar dat Workplace zo apart wordt gepositioneerd. Wil je meer weten, lees dan onze andere berichten over Workplace.
In het voorjaar van 2019 is Moodle Workplace gelanceerd en toen hebben een beperkt aantal Moodle Partners hier pilots mee gedraaid. De feedback die daar uitgekomen is wordt uiteraard verwerkt in nieuwe versies.
Welke nieuwe functies en verbeteringen zitten in Moodle Workplace 3.8:
- Programma resetten: hiermee kunt u een programma en alle cursussen voor een individuele gebruiker resetten
- Hercertificering: hiermee kunt u de workflow configureren voor als uw medewerkers met vaste regelmaat een hercertificering moeten behalen
- Doelgroepen creëren in rapportgenerator om gedetailleerde toegang tot individuele rapporten te geven, bijvoorbeeld als één manager een hele specifieke rapportage wil die niemand anders mag zien.
- Afspraken: een nieuwe module waarmee u face-to-face afspraken tussen trainers en studenten in een cursus kunt boeken
- Certificaten kunnen nu ook op het niveau van cursuscategorieën worden aangemaakt
- Cursussen delen tussen tenants (verschillende afgescheiden ruimtes), en deze gebruiken in de programma’s, bijvoorbeeld om één veiligheidstraining aan te bieden aan verschillende klanten zonder dat deze dit van elkaar weten dat ze in dezelfde cursus zitten
Bekijk alle verbeteringen en nieuwe functies in de release notes.
Arnout is meer dan alleen de directeur van Avetica; hij is een echte Moodlelaar. Zijn passie voor digitaal leren en zijn drive om organisaties te helpen groeien, zijn de drijfveren achter zijn werk. Arnout is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn pragmatische aanpak en zijn vermogen om complexe zaken op een begrijpelijke manier uit te leggen.
Hij heeft alle Nederlandstalige MoodleMoots bezocht die sinds 2005 werden georganiseerd waar hij ook vaak zijn kennis deelde. Door zijn familie wordt hij vaak ‘Mister Moodle’ genoemd.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.